Select Transactions:
ICFG Netherlands advises Alphatrans on the sale to DFDS Group
ICFG Netherlands advised on this deal in 2017
ICFG Netherlands advises Alphatrans on the sale to DFDS Group
Target Company Name Alphatrans
Deal Types
  • Mergers & Acquisitions
Target Country Holland
Buyer Name / MBO Team / MBI Team DFDS
Buyer Country Europe
Transaction Description

Match Plan assisteerde de CEO van Alphatrans bij de verkoop van zijn 100% aandelenbelang aan de DFDS Group.
Match Plan is er trots op de CEO van Alphatrans, Martin Bos, succesvol bij te staan ​​bij de verkoop van zijn 100% belang aan de DFDS Group. Match Plan heeft Martin Bos gedurende dit verkoopproces bijgestaan ​​en geadviseerd, inclusief het opstellen van de contractdocumentatie.

Omschrijving Alphatrans
Alphatrans is een bedrijf dat logistieke processen ontwikkelt voor diverse soorten bijzondere lading. Het ontwikkelt op maat gemaakte oplossingen voor ladingen van uitzonderlijke grootte, lengte of gewicht. In 1994 startte het bedrijf met slechts enkele voertuigen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met circa 200 medewerkers en een vloot van 720 opleggers en 125 vrachtwagens. Alphatrans heeft daardoor haar dienstverlening op internationaal niveau kunnen uitbreiden met vestigingen in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Hongarije, Roemenië en Portugal. Alphatrans realiseerde in 2017 een omzet van € 45 miljoen met een nettorendement van € 2,1 miljoen.

Beschrijving DFDS Group
DFDS Group is van oorsprong een Deens bedrijf dat zich richt op verzending en logistiek. DFDS Group is een belangrijke speler in het internationale transport van zowel personen als goederen. Het bedrijf heeft de ambitie om te groeien door onder meer acquisities. De overname van alle aandelen in Alphatrans draagt ​​bij aan deze ambitie vanwege het goede klantenbestand dat Alphatrans de afgelopen decennia heeft opgebouwd. Daarnaast draagt ​​de goede reputatie van Alphatrans bij aan de service die DFDS haar klanten kan bieden; mede doordat DFDS nu een aantal landen aan zijn portfolio kan toevoegen. DFDS Group heeft ongeveer 6.000 medewerkers en had in 2017 een omzet van circa € 1,5 miljard.

Industry Sectors
  • Transport & Logistics
ICFG Office The Hague, Holland
ICFG Advisory ICFG Netherlands advised on this deal in 2017

< Back

© 2021 International Corporate Finance Group.   All rights reserved.

International Corporate Finance Group (ICFG) is a non-profit making association, originally established in Zurich/Switzerland, under Article 60 and following of the Swiss Civil Code.

ICFG is domiciled at: Zollikerstrasse 141, CH-8008, Zurich, Switzerland. C/O the offices of A. Vaccani & Partner.